Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Εξυγίανση και εξορθολογισμός του ΕΟΦ

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΔΗΜΑΡ για το φάρμακο.


«H Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την ανάγκη εφαρμογής συστηματικού σχεδίου για την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό του όλου κύκλου παραγωγής –εμπορίας –χρήσης των φαρμάκων στην Ελλάδα.

Υπάρχουν περιθώρια μείωσης της τιμής όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά , με ταυτόχρονη προστασία του καλώς εννοουμένου συμφέροντος της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και της δημόσιας υγείας.


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών για το φάρμακο. Απαιτείται εξυγίανση και εξορθολογισμός της λειτουργίας του, με στόχο την προσήλωσή του στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Τα φάρμακα αποτελούν αγαθά που όταν έχουν τεκμηριωμένη θεραπευτική αξία πρέπει να εξασφαλίζεται ότι είναι διαθέσιμα στους πολίτες.

Η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών στην φαρμακευτική δαπάνη, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της μεγάλης οικονομικής αδυναμίας όλων και μεγαλύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Πολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...