Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«ΕΛΠΙΣ»: Τους χαρίζουν ασθενοφόρο και το κοιτούν στα... δόντια

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Τάκης Μπέης, αρνείται δωρεά από αυστριακή οργάνωση γιατί «πίσω από αυτό το όχημα ενδεχομένως να κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις»

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η αυστριακή οργάνωση «Griechenlandhilfe.at» ή «Βοήθεια για την Ελλάδα» επί το ελληνικότερον δώρισε, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» ένα ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο, για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Ωστόσο, το ασθενοφόρο μπήκε με εξαιρετικά χαμηλή… ταχύτητα στο δυναμικό του νοσοκομείου αφού χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες για να εγκριθεί η δωρεά από το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Το ασθενοφόρο ‘κάθεται’  από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διότι κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν συμφωνούσαν να γίνει αποδεκτή η σημαντική αυτή προσφορά της αυστριακής οργάνωσης σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό» λέει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Θεόδωρος Γιάνναρος.
Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο διακομίζει τα περιστατικά με ένα όχημα που βρίσκεται στα όρια της απόσυρσης, ένα ασθενοφόρο παλαιό, σύμφωνα με τον διοικητή, που χρησιμοποιείται πρωτίστως για τη μεταφορά υλικών και αίματος και  δευτερευόντως για τη διακομιδή ασθενών.

Το θέμα της δωρεάς του ασθενοφόρου βρισκόταν σχεδόν κάθε μήνα στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ, προκαλώντας όμως θυελλώδεις συνεδριάσεις. Κι αυτό διότι, ο διορισμένος από τον Δήμο Αθηναίων πρόεδρος του ΔΣ του «ΕΛΠΙΣ» κ. Τάκης Μπέης όχι μόνο αρνούνταν την αποδοχή αλλά ζητούσε επιμόνως να ελεγχθεί και το κίνητρο της δωρεάς –μάλιστα του αποδίδεται και η φράση ότι «πίσω από αυτό το όχημα ενδεχομένως να κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις».

Με τη βεβαιότητα ότι οι…σκοτεινές δυνάμεις θα ενέσκηπταν σύντομα στη μηχανή του οχήματος που καθηλωμένο κινδύνευσε να αχρηστευθεί και να παροπλισθεί στον προαύλειο χώρο του ΕΛΠΙΣ,  ο διοικητής του νοσοκομείου έθεσε το ζήτημα για μια ακόμη φορά στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ζητώντας να γίνει η αποδοχή και η παραλαβή της κρατικής πινακίδας για την κυκλοφορία του οχήματος. Σημειωτέον ότι δεν υπήρχε κόστος για εκτελωνισμο του ασθενοφόρου, καθώς προσφέρεται για χρήση στο ελληνικό δημόσιο.

«Το ασθενοφόρο είναι μια εντελώς ανιδιοτελής προσφορά της οργάνωσης «Griechenlandhilfe.at». Κάποιοι από το ΔΣ προφανώς δεν αντελήφθησαν και δεν εκτίμησαν τη δωρεά ενός πολύτιμου αγαθού για τον ελληνικό λαό. Ως διοικητής του ΕΛΠΙΣ επί επτά μήνες προσπαθώ  να καταλάβω γιατί ένας αντιδήμαρχος και επίτιμος πρόεδρος ΔΣ του ΕΛΠΙΣ προσπαθεί να εμποδίσει και να ακυρώσει μια δωρεά» λέει ο κ. Γιάνναρος, προχωρώντας πλέον στον επανασχεδιασμό των διακομιδών των ασθενών του νοσοκομείου και ετοιμάζοντας συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...