Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από εγκεφαλικό και έμφραγμα;

Οι άνθρωποι με οξύθυμο χαρακτήρα έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες...

Ο θυμός συχνά προηγείται της καρδιακής προσβολής ή του εγκεφαλικού και πιθανώς και να πυροδοτούν την εμφάνισή τους, τονίζουν οι ερευνητές προειδοποιώντας τους οξύθυμους ανθρώπους πως εκθέτουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τους ανθρώπους που παραμένουν ήρεμοι.

Οι ερευνητές προσδιόρισαν ένα επικίνδυνο διάστημα περίπου δύο ωρών έπειτα από ένα ξέσπασμα, κατά το οποίο οι άνθρωποι που έχουν την τάση να εκνευρίζονται πιο εύκολα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ωρών, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής πενταπλασιάζεται ενώ εκείνος του εγκεφαλικού επεισοδίου τριπλασιάζεται, αναφέρει το BBC, επικαλούμενο στοιχεία εννέα ερευνών.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το χρόνιο στρες μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιακής νόσου, εν μέρει επειδή μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, αλλά και επειδή οι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν το άγχος σε ανθυγιεινούς τρόπους, όπως το κάπνισμα ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...