Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στα 700 εκατ. ευρώ το κονδύλι για την κάλυψη των ανασφάλιστων

O υπ. Υγείας επανέλαβε ότι η θέσπιση του 5ευρου έγινε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και πως θα πρέπει να εφαρμοστεί από 1.1.2015 όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η νέα μορφή του τομέα της Δημόσιας Υγείας...

Την δέσμευση της κυβέρνησης να καλύψει πλήρως τους ανασφάλιστους πολίτες επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης στην Βουλή σημειώνοντας ότι οι πρώτες εκτιμήσεις τους υπολογίζουν σε περίπου 2.500.000.

Σύμφωνα μάλιστα με συνεργάτες του υπουργού το κονδύλι για την κάλυψη τους ανέρχεται σε περίπου 700.000.000!

Πάντως , ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη εξήγησε ότι «Αυτά που έχουν τα ασφαλιστικά  ταμεία ως αποθεματικά κεφάλαια είναι χρήματα που δεν φθάνουν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους. Μετα βίας φθάνουν για τους ασφαλισμένους. Άρα ο μόνος τρόπος να καλύψουμε τους ανασφάλιστους μπορεί να γίνει από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους».

Πέραν αυτών, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η θέσπιση του 5ευρου έγινε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και πως θα πρέπει να εφαρμοστεί από 1.1.2015 όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η νέα μορφή του τομέα της Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τα έσοδα από το συγκεκριμένο μέτρο δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «υποκρισία» λέγοντας ότι «από την περίοδο ΠΑΣΟΚ ομνύουν στη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Που καταλήξαμε; Να έχουμε τον μεγαλύτερο τομέα ιδιωτικής υγείας στην Ευρώπη. Ενώ ομνύουμε δωρεάν δημόσια υγεία κατάφεραν σε 30 χρόνια να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα…Αυτό είναι υποκρισία» και συμπλήρωσε «Στα υπόλοιπα κράτη που δεν κάνουν δηλώσεις αλλά πράξεις η ιδιωτική υγεία περιορίζεται στο 15%. Γιατί; Το δημόσιο παρέχει υψηλές υπηρεσίες και ο πολίτης δεν τρέχει στην ιδιωτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...