Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κοινή στάση φαρμακοποιών - υπουργού Υγείας απέναντι στην τρόικα

Σε θετική κατεύθυνση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ανέφεραν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας το απόγευμα της Τρίτης και τόνισαν ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι με τον υπουργό αλλά με την τρόικα.


 Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο Άδωνις  Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τους ανέπτυξε τις θέσεις τις οποίες παρουσίασε το υπουργείο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.


     «Πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν, προς την προστασία της δημόσιας υγείας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν» δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι, για δεύτερη ημέρα σήμερα, κρατούν κλειστά τα φαρμακεία τους.

     Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, όταν ρωτήθηκε τι θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί στην αποψινή συνέλευση, απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

     Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση, καθώς, όπως ανέφερε, «εξηγήσαμε τις θέσεις του υπουργείου Υγείας, που γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον - δεν θα το κρύψω- κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».

     Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις, ο υπουργός Υγείας είπε ότι πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...