Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τις σημερινές κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν σήμερα και αύριο στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων  Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης, μίλησε στο radio1d.gr για τα αιτήματα του κλάδου και τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν αγωνίζονται σήμερα μόνο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, αλλά και για την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Κετικίδης.

Τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αποχώρησαν, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη. Ως αποτέλεσμα, τα νοσοκομεία έχουν "αποδεκατιστεί" και η έλλειψη επαρκούς αριθμού προσωπικού αναγκάζουν τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό να εργάζονται, χωρίς διακοπή, σε μονοβάρδιες.

Αύριο, Πέμπτη 20 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί και πάλι όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος για την Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Θεσσαλία. Μετά την πορεία, στην Πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...