Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κλείνει το Παίδων Πεντέλης - Απλήρωτοι οι γιατροί από το 2012

Οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα για εφημερίες από το 2012


Με... «λουκέτο» στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης από την ερχόμενη Δευτέρα, προειδοποιούν οι γιατροί, καθώς όπως καταγγέλλουν παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες επί 22 μήνες. 


Συγκεκριμένα, οι γιατροί του νοσοκομείου προειδοποιούν ότι θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας αν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν καταβληθούν:

-οι δεδουλευμένες εφημερίες τους  για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013

-οι παράνομες περικοπές του Μαΐου και Αυγούστου του 2013

- οι δεδουλευμένες υπερβάσεις για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των ιατρών του ΓΝ Παίδων Πεντέλης την Πέμπτη, εξήρε την λειτουργία του νοσηλευτηρίου, λέγοντας: «είναι ένα σύγχρονο «περιφερειακό» παιδιατρικό Νοσοκομείο με πλήρη αυτάρκεια και γρήγορες διαδικασίες λειτουργίας , το οποίο είναι συνεχώς αναπτυσσόμενο, λόγω δε της γεωγραφικής του θέσης καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής και για αυτό ο ΙΣΑ δημιούργησε το υγειονομικό μπλοκ στα βορειοανατολικά προάστια».

Είναι λοιπόν ντροπή , συνέχισε, το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά τόσο μεγάλο πληθυσμό να αντιμετωπίζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με εγκληματική αδιαφορία. Δεν είναι δυνατό οι ιατροί να παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες που εκτέλεσαν το 2012 και να μην έχουν ακόμα πληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...