Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

5 συνήθειες μετά την προπόνηση που κάνουν κακό στην υγεία

Πρέπει να ξέρεις ότι αυτά που κάνεις μετά την προπόνησή σου είναι το ίδιο σημαντικά για την υγεία σου όσο και η ίδια η προπόνηση. 

Δες ποια είναι τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνεις και προσπάθησε να τα διορθώσεις...


Λάθος Νο1: ξεχνάς να κάνεις αποθεραπεία

Μόλις 10 λεπτά αποθεραπείας μπορούν να σε αποτρέψουν από το πιάσιμο της επόμενης ημέρας ή τουλάχιστον να το απαλύνουν. Το σωστό στρέτσινγκ μετά το τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλη γυμναστική βοηθά να επιταχυνθεί η αποθεραπεία των μυών και να ξαναγίνουν αυτοί εύπλαστοι όπως πριν την προπόνηση, πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για την πρόληψη των τραυματισμών.

Λάθος Νο2: δεν τρως τίποτα

Αμέσως μετά την 45λεπτη προπόνησή σου συναντάς κατευθείαν τους φίλους σου και δεν συνειδητοποιείς ότι πεινάς. Το να φας ένα σνακ μετά τη γυμναστική δεν είναι μόνο σημαντικό για το στομάχι σου αλλά και για τους μύες σου καθώς το λίγο αυτό φαγητό (μίση ώρα μέχρι δύο ώρες μετά) τους δίνει ενέργεια και τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς.

Λάθος Νο3: δεν πίνεις πολύ νερό

Μετά την προπόνηση σιγουρέψου ότι ενυδατώνεις τον οργανισμό σου συνεχώς ειδικά αν δεν έπινες νερό κατά τη διάρκεια. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, κράμπες, εναλλαγές στη διάθεσή σου και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα τα οποία είναι αντίθετα με την ευφορία που πρέπει να νιώθεις μετά από μία προπόνηση.

Λάθος Νο4: δεν αλλάζεις ρούχα

Συνήθως ύστερα από μία δύσκολη γυμναστική βαριέσαι να αλλάξεις ρούχα και ξαπλώνεις στον καναπέ χαλαρώνοντας και φορώντας τα ιδρωμένα ρούχα του γυμναστηρίου. Τα ιδρωμένα ρούχα μπορεί να σου προκαλέσουν ακμή στο σώμα και μολύνσεις.

Λάθος Νο5: δεν προγραμματίζεις την επόμενη προπόνησή σου

Το να μην προγραμματίζεις την επόμενη προπόνησή σου μπορεί να σε οδηγήσει στο να αργήσεις πολύ να την προγραμματίσεις τελικά. Βρες ένα πολύ ωραίο είδος άσκησης, που σε ευχαριστεί να το κάνεις και κάν’το όσο πιο συχνά γίνεται και μάλιστα προγραμματισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...