Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

«Το 5ευρω θεσμοθετήθηκε επί Γ. Παπανδρέου»

Την έντονη ενόχλησή του για την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος... διευκρίνισε ότι το εν λόγω μέτρο θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινές εκπομπές (MEGA, ΣΚΑΪ), τόνισε ότι πράγματι το 5ευρω ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, και ψηφίστηκε το 2011, επί εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου.

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά.

«Μπαίνοντας τα πολυϊατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και επανέλαβε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω […] Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ».

Όπως εξήγησε, το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή έπειτα από έξι μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η συνένωση των πολυϊατρείων.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε, ωστόσο, πως το 5ευρω δεν επηρεάζει τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν είτε στους 2.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είτε στους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί».

«Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...