Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Επίθεση Αδ. Γεωργιάδη στην «ΑΥΓΗ»

Για την τιμολόγηση των φαρμάκων


Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» επιτέθηκε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς το «τραγέλαφο», μετά την σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση της διάταξης για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Η αξιωματική πρότεινε η μείωση να γίνει σε όλα τα φάρμακα, όχι μόνο στα γενόσημα και η «ΑΥΓΗ» βγήκε με πρωτοσέλιδο «ο Γεωργιάδης προωθεί πολιτική τιμών υπέρ των πολυεθνικών».


Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας είπε ότι, με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια, θα υπάρξει μείωση των τιμών των φαρμάκων από τα οποία περισσότερα από τα μισά είναι φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών. «Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λόγο για τον οποίο οι πολυεθνικές με υβρίζουν προσωπικά. Συνεπώς είναι τραγέλαφος αυτό το οποίο αναφέρεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας» είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει «πως υπάρχει κανείς μέσα στη Βουλή, που να εκπροσωπεί συμφέροντα».

Ενέπλεξε μάλιστα και τον ρ/σ "Στο Κόκκινο" λέγοντας: «Φαντάζομαι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό "στο Κόκκινο" και ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές».


"Όταν απευθύνεστε στην αξιωματική αντιπολίτευση να είστε προσεκτικός. Εμείς θέλουμε διάλογο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Το φάρμακο δεν είναι μια απλή ιστορία. Ή δεν το ξέρετε καλά, ή δεν είστε διαβασμένος καλά, ή τότε υπηρετείτε συγκεκριμένα συμφέροντα» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, προς τον υπουργό Υγείας.

"Αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει μείωση να την κάνει σε όλα τα φάρμακα, όχι μόνο στα off patent και στα γενόσημα, αλλιώς εξυπηρετούνται οι πολυεθνικές οι οποίες έχουν θυγατρικές στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία, κ.α. και φέρνουν εδώ, λοιπόν, τα γενόσημα, τα οποία δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να τα ανταγωνιστεί".

Ντ. Μπ.
newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...