Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: Xάθηκαν 120 κλινες

Κοινή ανακοίνωση με αφορμή την αυριανή απεργία, έδωσαν στη δημοσιότητα το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και η Πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ. Σε αυτήν τονίζουν ότι: 

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα δικαιώματά μας – Παλεύουμε για την επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 6 Νοέμβρη σε αναμέτρηση με τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και τις δυνάμεις που την υπονομεύουν.

Αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα του Ευαγγελισμού που εξουθενώνουν το ίδιο εργαζόμενους και ασθενείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ταυτόχρονη συνέντευξη τύπου την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 8 το πρωί στα Επείγοντα.

 Στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους άνεργους και συνταξιούχους – μισθός, συντάξεις, εφορία, χαράτσια προστίθενται και άλλα αβάσταχτα προβλήματα του χώρου της υγείας.

 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Οι συγχωνεύσεις δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, απλώς κατάφεραν να καταργήσουν πάνω από 120 κλίνες.

Εντατικοποίηση και μεγάλη αύξηση του όγκου εργασίας η οποία θα επιδεινωθεί με την κατάργηση των ήδη ελλιπέστατων κι υποβαθμισμένων δημόσιων δομών της Π.Φ.Υ. και της απαξίωσης πολλών νοσοκομείων.

Συνθήκες εργασίας επιεικώς απαράδεκτες από άποψη υγείας κι ασφάλειας (βλ. χημειοθεραπείες, ιοντίζουσα ακτινοβολία, έξαρση νοσημάτων φθοράς, εργασιακή εξουθένωση κ.ο.κ.) Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι χρόνια τώρα και σε παράβαση των σχετικών νόμων, οι διοικήσεις δεν συγκροτούν  - ως όφειλαν – Εσωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, οι απαράδεκτες συνθήκες για τους ασθενείς (σωρηδόν στα επείγοντα με ώρες αναμονής, ράντζα στους διαδρόμους κ.λπ.) όλο και χειροτερεύουν.

Προϋπολογισμός Ευαγγελισμού λιγότερο από 50% συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, διευρύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο «δημόσιο» νοσοκομείο σε όλους του τομείς κι όλους τους κλάδους: μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας από ιδιώτες, προετοιμασία εκχώρησης εργαστηρίων και χειρουργείων σε επιχειρηματικούς ομίλους, εργολαβίες σε υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας και τεχνικούς με ταυτόχρονη τρομοκράτηση χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων.

 Άγρια χαράτσια στους ασθενείς αφόρητη επιβάρυνσή τους με πληρωμές στο νοσοκομείο (5ευρο, 25ευρο, αύξηση της συμμετοχής σε νοσήλια, βαρβαρότητα για εκατομμύρια άνεργων κι ανασφάλιστων).

Ο αυταρχισμός που ξεκινάει από την ηγεσία του υπουργείου και δρα με ασφαλίτικο τρόπο απέναντι στο συνδικαλισμό και σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση αντανακλάται σε όλους τους μηχανισμούς της εργοδοσίας.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί και ασθενείς αντιπαλεύουμε, από κοινού τη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ.

 Συμμετέχουμε μαζικά & μαχητικά στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοεμβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...