Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απαντούν στον Γεωργιάδη: «Έχουμε plan C, δεν εκβιαζόμαστε»

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απαντούν στον Γεωργιάδη: «Έχουμε plan C, δεν εκβιαζόμαστε»
Νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ανοίγει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με τους ιατρούς να δηλώνουν έτοιμοι για «πυρηνικό πόλεμο», με σειρά επαναλαμβανόμενων απεργιών, ως απάντηση στην σκληρή προειδοποίηση που απηύθυνε νωρίτερα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας με νόημα πως διαθέτει «plan B» που «δεν θα αρέσει» στους απεργούς του Οργανισμού.

«Εμείς έχουμε ‘plan C’. Οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται [...] Λογικές Βορείου Κορέας και Ιράν να τις κρατήσει για το υπουργείο του», απάντησε χαρακτηριστικά, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ.


Κατήγγειλε δε τον κ. Γεωργιάδη πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει [από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη]», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες Τετάρτη.

Ο κ. Χρονόπουλος συμπλήρωσε πως οι προσλήψεις γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που θα έχουν ισχύ έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σχολιάζοντας δηκτικά: «Γιατί τους χρειάζεται [ο κ. Γεωργιάδης], για να του πουν τα κάλαντα;».

Αναφερόμενος δε στο σχόλιο του υπουργού Υγείας πως δεν προτίθεται να κρατήσει στο Δημόσιο εργαζόμενους που «δεν χρειάζεται», ο κ. Χρονόπουλος απάντησε πως «τώρα θέλει να διώξει 3.000 από εμάς», αποδίδοντας το ενδεχόμενο απολύσεων στο ότι «τα νούμερα δεν έβγαιναν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Όσον αφορά την πρόσκληση του υπουργού σε διάλογο, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε δηκτικά πως έχουν ήδη γίνει πολλές επαφές, αλλά ο κ. Γεωργιάδης «κάθε τόσο αλλάζει στάση», με συνέπεια η «μία συζήτηση να μην έχει σχέση με την άλλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...