Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση Αλ. Παπαρήγα στον Πρωθυπουργό για τη δημόσια περίθαλψη

English: Aleka Papariga (KKE) at the six party...
(Photo credit: Wikipedia)
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατέθεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως η πολιτική των περικοπών δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση.

Η κ. Παπαρήγα κάνει λόγο για «πολιτική χρεοκοπίας της υγείας του λαού υπέρ του κεφαλαίου και της υγιούς επιχειρηματικότητας», η οποία, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνεται από τις «νέες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού το 2014 για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά 30%, των Νοσοκομείων κατά 32%, στα Φάρμακα κατά 15% και συνολικά στην Υγεία κατά 19,7%».
Όπως αναφέρει, «οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και φαρμάκων, εξαρτώνται από τη δυνατότητα πληρωμής τους από τους
ασθενείς στον εμπορευματοποιημένο δημόσιο και τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ενώ οι ανασφάλιστοι αποκλείονται σχεδόν από κάθε δικαίωμα στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

«Οι λαϊκές οικογένειες και οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, βιώνουν την πολιτική των συγχωνεύσεων της κατάργησης δημόσιων κρεβατιών, εργαστηρίων, κλινικών, νοσοκομείων και το επόμενο διάστημα μονάδων του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων ψυχιατρείων και με απολύσεις υγειονομικών. Με ''κούρεμα με τη ψιλή'' των δωρεάν δημόσιων παροχών στο επίπεδο του ελάχιστου και ενιαίου για όλους ''βασικού πακέτου'' από τον υποχρηματοδοτούμενο από το κράτος και τους επιχειρηματίες ΕΟΠΥΥ», προσθέτει.

Η κ. Παπαρήγα τονίζει πως «ο λαός έχει δικαίωμα και ανάγκη από πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό» και ζητεί «να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα (Νοσοκομείο, Κ.Υ., υγειονομική μονάδα ΕΟΠΥΥ), να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός, να αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη του ενιαίου, καθολικού, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος υγείας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...