Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Στον δρόμο βγήκαν οι εργαζόμενοι σε Δαφνί και Δρομοκαϊτειο

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί, Όθωνας Χαραλαμπάκης


Στον δρόμο βγήκαν οι εργαζόμενοι σε Δαφνί και Δρομοκαϊτειο με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για κινητικότητα εξπρές 250 εργαζομένων από το ΨΝΑ και 83 εργαζομένων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή, νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί, Όθωνας Χαραλαμπάκης, υπέβαλλε την παραίτησή του.


Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε μερικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Καβάλας, στο Δαφνί, πραγματοποιώντας μερική κατάληψη του οδοστρώματος, στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο, έχοντας αφήσει μέχρι στιγμής δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανοιχτές για να διευκολύνουν την έξοδο των οχημάτων, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

«Απαράδεκτη» η απόφαση για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία λέει η Ομοσπονδία αναπήρων

           
Την αντίθεσή της εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία «στην αιφνίδια, απαράδεκτη και αδιανόητη» απόφαση του υπουργού Υγείας να τεθούν σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι στα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει η συνομοσπονδία με ανακοίνωσή της και ζητά παρέμβαση του Πρωθυπουργού, για ακύρωση της απόφασης. «Οι λογικές Μεσαίωνα δεν θα περάσουν», λέει και προειδοποιεί για προσφυγές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ

«Η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και η συνακόλουθη απόφαση ότι οι πάσχοντες θα μεταφερθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων, επειδή κλείνουν τμήματα είναι απαράδεκτη και αδιανόητη.

» Επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Να πάρουν θέση τώρα η Βουλή, ο Συνήγορος του Πολίτη, να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών.

» Ο υπουργός Υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του τώρα. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιδράσει κάθε σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης.

» Η ΕΣΑμεΑ διατρανώνει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι λογικές Μεσαίωνα το 2013 δεν θα περάσουν.

» Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων.

«Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένας άνθρωπος δεν είναι "αριθμός" που περισσεύει, ελέω Μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...