Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Λουκέτο διαρκείας στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ:από 25 Νοεμ έως και 3 Δεκ.!

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  μπαίνουν από σήμερα  τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ  αφού οι γιατροί  αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις  τους κηρύσσοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.


Την απορία του γιατί προχωρούν σε απεργίες εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο υφυπουργός υγείας Αντώνης Μπέζας απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. 


Το νέο απεργιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 25, 26, 27, 28 και 29 Νοεμβρίου, καθώς και στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Για  όλο αυτό το διάστημα αφάνταστη ταλαιπωρία περιμένει εκατοντάδες ασθενείς  αφού  αρχής γενομένης από σήμερα   τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενω θα αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Οι γιατροί αποφάσισαν να μην προσέλθουν  στη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με τον υπουργό Υγείας, εκτιμώντας ότι οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για τον ΕΟΠΥΥ και την κινητικότητα έχουν ληφθεί.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε κατηγορηματικά την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ομοσπονδία των γιατρών κρίνει ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό νόημα στην πρόσκληση διαλόγου του υπουργού.

Στην κινητοποίηση αναμένεται να  συμμετάσχουν και οι συμβασιούχοι έργου καλυπτόμενοι από το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ.

iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...