Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλω να μου παίρνει την δόξα ο… Τόμσεν – Πιθανές οι απολύσεις στο μέλλον

«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου»


Τα άνωθεν διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σκιαγραφώντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά, γνωστοποίησε, στόχος του υπουργείου Υγείας αποτελεί η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» και όχι» «πάροχο» υπηρεσιών υγείας.

Απορρίπτοντας ως ώρας, την φημολογία περί απολύσεων στον ΕΟΠΥΥ, ο Α. Γεωργίαδης υπογράμμισε πως «η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης».

Ωστόσο, ο Α. Γεωργιάδης απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα υπάρξουν μελλοντικές απολύσεις στον κλάδο της δημόσιας υγείας.

Όπως διαμήνυσε, αρχικά οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα συγχωνευτούν και έπειτα θα υπάρξει αποτίμηση προσωπικού, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει έλλειμμα ή πλεόνασμα εργατικού δυναμικού.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που απεικονίζουν ράντζα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο Α. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως «τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας»,

«Ακόμη και πολιτικά deαls μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση» κατέληξε.




www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...