Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κάθειρξη 10 ετών στον διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας

Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, για τον θάνατο ασθενούς το 2002.


Ο γιατρός θα οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς η δίκη γινόταν σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα, ο γιατρός είχε αθωωθεί, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης. Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου και την επιβολή ποινής κάθειρξης 20 ετών.

Από την πλευρά του, ο γιατρός ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια, καθώς όπως ανέφερε ο ασθενής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο γιατρό δύο ελαφρυντικά, αυτό του προτέρου εντίμου βίου και της καλής ζωής που επέδειξε από το 2002 μέχρι και την ημέρα της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...