Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Γιατροί: Ζητούν κατάργηση του μέτρου του ενός ευρώ ανά συνταγή

Κατά τους γιατρούς, η περίθαλψη πρέπει να στηριχτεί μέσα από άλλα μέτρα, όπως η επιβολή πρόσθετου τέλους για καπνό, οινόπνευμα, ρυπογόνες βιομηχανίες


Την κατάργηση του μέτρου της κράτησης 1 ευρώ από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ανά ιατρική συνταγή που εκτελείται στα φαρμακεία ζητεί ο ιατρικός κόσμος.


«Σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών και του αυξανόμενου ρυθμού των αστέγων και των απόρων, είναι απαράδεκτο ηθικά και οικονομικά να επιβάλλονται τέτοια μέτρα, τα οποία μπορεί να στοιχίσουν ζωές στο κοινωνικό σύνολο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Κατά τους γιατρούς, η περίθαλψη πρέπει να στηριχτεί μέσα από άλλα μέτρα, όπως η επιβολή πρόσθετου τέλους για καπνό, οινόπνευμα, ρυπογόνες βιομηχανίες κα, που έχουν όπως επισημαίνουν κατατεθεί αρμοδίως προ καιρού.

Το ίδιο αίτημα διατυπώνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). Το ισοδύναμο μέτρο που προτείνει ο ΙΣΑ για την κατάργηση της κράτησης του 1 ευρώ, είναι να προσδιορίζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 0% έως 25% βάσει εισοδήματος.

Εναλλακτικά, ωστόσο, ο ΙΣΑ εισηγείται την αναγραφή 6 διαφορετικών φαρμάκων σε μία σελίδα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αντί των 3 που συνταγογραφούνται σήμερα από τους γιατρούς, που θα περιορίσει τον αριθμό των ιατρικών συνταγών ανά ασθενή και συνεπώς την αυξημένη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...