Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά Ζέττας Μακρή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον ΟΚΑΝΑ

Να ερευνηθεί η νομιμότητα σχετικά με τη διαχείριση χρημάτων που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια με αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας στον ΟΚΑΝΑ ζητεί η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή σε αναφορά της που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.


Σύμφωνα με την κ. Μακρή, στον ΟΚΑΝΑ έχει δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη καταγγείλει ότι η «τρύπα» στον Οργανισμό αγγίζει τα 8,4 εκατ. ευρώ. Από αυτά, όπως λέει, τα 3,4 εκατ. ευρώ αφορούν ένα ποσό αδιάθετο που βρισκόταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ και το οποίο δεν υπάρχει πλέον.


Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους.

Παράλληλα, η υφυπουργός Υγείας ζητεί  να ελεγχθούν τα σχετικά παραστατικά και δικαιολογητικά του ΟΚΑΝΑ και να γίνει έρευνα για το πώς διέθεσε τα χρήματα ο οργανισμός, με ποιες διαδικασίες και με ποιους αποδέκτες.

Η αναφορά της κ. Μακρή θα διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος, αφού τη μελετήσει, θα τη διαβιβάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...