Το πάθημα με το “25ευρω” φαίνεται ότι έγινε μάθημα στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εμφανώς πια είναι πιο προσεκτικός στις αποφάσεις του. Διαλλακτικός με το νομοσχέδιο ενώ πετά το μπαλάκι στο Μαξίμου
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου/ iatropedia.gr
Ανέκρουσε πρύμναν ο Άδωνις Γεωργιάδης για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ καθώς όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που μετέβησαν στο υπουργείο Υγείας μετά τη γενική τους συνέλευση, δε θα καταθέσει τελικά σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή όπως είχε προαναγγείλει.
Θα δώσει τελικώς μια παράταση ολίγων ημερών για να το μελετήσουν οι κοινοβουετικές ομάδες και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους. Μάλιστα δεσμεύτηκε στους γιατρούς ότι θα λάβει υπ όψιν του και κάποιες προτάσεις και θα προχωρήσει στις σχετικές αλλαγές.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που είχαν σήμερα Δευτέρα Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους, να συνεχίσουν τις απεργιακές του κινητοποιήσεις αλλά και να ζητήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου ως μη εφαρμοστέο και ατελείς.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης που αρχικά μίλησε με αντιπροσωπεία του κλάδου εμφανίστηκε πιο διαλεκτικός, ενώ έκανε τις ίδιες ανακοινώσεις και στο αμφιθέατρο του υπουργείου όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά τη γενική τους συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Πάντως αυτή τη φορά ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε ότι για το θέμα θα συζητήσουν λεπτομερώς Αντώνης Σαμαράς- Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι στου Μαξίμου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
Άλλωστε στην τελευταία του περιπέτεια με το “25ευρω” η απόφαση για απόσυρση του μέτρου ήρθε κατ ευθείαν από το Μαξίμου χωρίς καν ο υπουργός υγείας να ερωτηθεί από τους δύο αρχηγούς.
Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους γιατρούς ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το νομοσχέδιο, όπως ξέρετε, έχει βγει στη δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή. Έχουμε αποφασίσει να το πάμε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, όχι σήμερα, σε καναδυό μέρες δηλαδή, για να δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο.
Όπως είπαμε από την πρώτη μέρα -όταν καλούσαμε τους γιατρούς να μην κάνουν αυτή την πολυήμερη απεργία- η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο δυνατό κλίμα συναινέσεως, γιατί είναι για το καλό του Έλληνα ασθενή. Και αν το δούμε όλοι ήρεμα και πολιτισμένα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου