Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Γιατροί προς Γεωργιάδη: «Η δόξα των απολύσεων θα είναι όλη δική σας»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχει λάβει η αντιπαράθεση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Αδωνι Γεωργιάδη ότι δεν θέλει να τους πάρει τη δόξα ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ για τις απολύσεις.


Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) απάντησαν στον κ. Γεωργιάδη χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα: «Η "δόξα" των απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι ολόκληρη για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Ας μην ανησυχεί!». Αποκλειστικά δική του, όπως είπαν, θα είναι και «η δόξα της καταστροφής της υγείας». Επίσης, τον κατηγόρησαν ότι πυροδοτεί πολεμικό κλίμα στην Υγεία.

Οι γιατροί δηλώνουν ότι παρακολουθούν τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Υγείας με οργή και αγανάκτηση. «Προκαλούν την κοινωνία και τους ιατρούς, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν και θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές που είναι έξω από τη λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας, με κανόνες δημοκρατικής αντίληψης και δεοντολογίας».

«Ούτε δέκα οι πλαστικοί χειρουργοί στον ΕΟΠΥΥ»

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη χρησιμοποίηση «εξυπνακίστικων επιχειρημάτων» από τον υπουργό, όπως αυτό που είπε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Mega, στην εκπομπή «Ανατροπή», για των ύπαρξη 200 πλαστικών χειρουργών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Ο αριθμός δεν είναι ούτε δέκα», αναφέρουν οι γιατροί και σημειώνουν ότι τέτοιες τακτικές «δημιουργούν την αίσθηση άγνοιας, αδυναμίας και προσπάθειας αποπροσανατολισμού, που τελικά στοχεύει σε εξυπηρέτηση σχεδίων τροϊκανής ή μη έμπνευσης, για να οδηγήσουν την κοινωνία εκεί που επιβάλλουν τα στυγνά συμφέροντα και οι δανειστές επικυρίαρχοι».

Οι γιατροί καλούν τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, να συνεργαστεί με τα θεσμικά όργανα των γιατρών, αλλά και των εργαζομένων και των συνταξιούχων, προκειμένου να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι οποιαδήποτε πολιτική στηρίζεται στην πραγματικότητα που βιώνουμε, στην προσπάθεια διατήρησης του κοινωνικού κράτους και του Συστήματος Υγείας στη χώρα μας» και προσθέτουν: «Τα "τηλεοπτικά παιχνίδια" έχουν αρχή και τέλος».

Για αήθη δημόσια συμπεριφορά κατηγορούν τον υπουργό Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. «Ως εντολοδόχος υπουργός του Ελληνικού Κράτους και κατά συνέπεια φορέας των αξιών που οφείλει να αναγνωρίζει η οργανωμένη κοινωνία προς επιστήμονες που ασκούν το υπέρτατο ανθρωπιστικό λειτούργημα, όφειλε πρωτίστως να συμπεριφέρεται με την προσήκουσα αναγνώριση και σοβαρότητα, τουλάχιστον όσο διαρκέσει η υπουργική θητεία του, αλλά και να αναγνωρίζει ως εκπρόσωπος του Κράτους ότι οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ, επί χρόνια στήριξαν το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», αναφέρουν. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να δώσει την υπεύθυνη λύση που επιβάλλεται απέναντι στους 5.500 επιστήμονες στον χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στο σύνολο των ασφαλισμένων.

Ο υπουργός συκοφαντεί τους γιατρούς

Απέναντι στον υπουργό Υγείας βρίσκεται και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). «Ο υπουργός Υγείας κάνει ό,τι μπορεί μέσα από τις δηλώσεις του, συκοφαντώντας τους ίδιους πυλώνες της Υγείας, τους γιατρούς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας. Ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ χαρακτηρίζουν τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη «θλιβερές, άδικες και αλληλοαναιρούμενες από προηγούμενες του ίδιου υπουργού». Επίσης, του θυμίζουν ότι πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν απολυθεί έστω και ένας εργαζόμενος από τον χώρο της Υγείας.

Επίθεση προς τον κ. Γεωργιάδη εξαπολύουν και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί τον καλούν «να ανακαλέσει άμεσα αλλιώς παραμένει έκθετος στη συνείδηση του ελληνικού λαού και των ασθενών που καθημερινά αυτοί οι ιατροί με επιτυχία περιθάλπουν».



tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...