Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τελευταία η Ελλάδα στη δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση

Μόλις επτά δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στις Ευρώπη είναι τουλάχιστον 20


Ουραγός στις μεταμοσχεύσεις παραμένει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Αλκιβιάδη Κωστάκη, η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις στον χάρτη δωρεάς οργάνων, με μόλις επτά δότες ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες είναι 20 και πλέον δότες.

«Η απάντηση είναι σαφής. Δεν αρκεί να στηρίζει ο κόσμος τη δωρεά οργάνων, θα πρέπει να τη στηρίξει και το ίδιο το σύστημα Υγείας» δήλωσε ο κ. Κωστάκης, τονίζοντας ότι η υπάρχουσα νοσοκομειακή δομή για την πραγματοποίηση των μεταμοσχεύσεων μόλις και μετά βίας επαρκεί για τις 200 μεταμοσχεύσεις που γίνονται ήδη κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Όπως είπε, «μία ανάσα για το βεβαρυμμένο Σύστημα Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας είναι η επαναλειτουργία σύντομα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και η διεύρυνση της Μονάδας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης σε μεταμοσχεύσεις νεφρών και ήπατος σε παιδιά και μεταμοσχεύσεις νησίδων παγκρέατος».

To Βήμα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...