Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Ενοχοι γιατροί και προμηθευτής στην Πάτρα για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά είδη του ΙΚΑ

Ένοχοι για παράνομη χορήγηση ορθοπεδικών ειδών του ΙΚΑ  κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου εννέα χρόνια.


Συγκεκριμένα οι τρεις γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργια σε απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, ενώ ο προμηθευτής κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου, περί καταχραστών του Δημοσίου.


Στους τρεις γιατρούς επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και στον προμηθευτή ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή που επιβλήθηκε στους γιατρούς να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, ενώ στον ένα εξ αυτών δόθηκε και τριετή αναστολή.

Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τον προμηθευτή.

Στις απολογίες τους οι γιατροί ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς και ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου ενός τόσο μεγάλου αριθμού συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών του ΙΚΑ το σκάνδαλο με ορθοπεδικά υλικά που χορηγήθηκαν από το ΙΚΑ της Πάτρας την εξαετία 1998-2004, ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα άρχισε τον Νοέμβριο του 2003, φέρνοντας στο φως πάνω από 250 περιπτώσεις ασφαλισμένων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρα  που εμφανίζονταν να έχουν αποκτήσει από το ΙΚΑ αναπηρικά αμαξίδια, νάρθηκες, κρεβάτια και άλλα είδη, χωρίς να τα χρειάζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...