Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Με την έξοδο 1.200 γιατρών του ΕΟΠΥΥ κλείνει ο στόχος των απολύσεων


Από τη «δεξαμενή» του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να καλυφθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων στο δημόσιο μέσα στο 2013, αν δεν περάσει η πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς την Τρόικα να προσμετρηθούν στις απολύσεις οι αποχωρήσεις που θα προκύψουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και τους συμβασιούχους που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχεδιασμό που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση της Παρασκευής με τους επικεφαλής της Τρόικα, εκτός από τους 2.000 υπαλλήλους της ΕΡΤ περιλαμβάνονται περίπου 300 επίορκοι, άλλοι 400 υπαλληλοι που αποχώρησαν για λόγους υγείας, καθώς και 800 - 1.000 αποχωρήσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες. Ο αριθμός μπορεί να συμπληρωθεί και από 300 υπεράριθμους που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ ή Α.Ε., χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου» κάποιας μικρής ΔΕΚΟ.


Αν πάλι η απόφαση της τριμερούς για το θέμα των εργαζομένων σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και των  συμβασιούχων πάρει παράταση για το τέλος του έτους, η κυβέρνηση θα στραφεί στη «δεξαμενή» του ΕΟΠΥΥ, με 1.200 απολύσεις γιατρών των οποίων οι ειδικότητες δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Οι γιατροί αυτοί θα δουν τη πόρτα της εξόδου και στη θέση τους θα γίνουν 1.200 νέες προσλήψεις σε άλλες ειδικότητες.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών την οποία χαρακτήρισε «καλή και παραγωγική». Υπήρξε, είπε, πρόοδος σε όλα τα θέματα και το ραντεβού ανανεώθηκε για τη Δευτέρα.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...