Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γιατρός καταγγέλλει κομπίνα κυκλώματος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Κύκλωμα εντός του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει γιατρός του, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είχε στήσει κομπίνα με την προμήθεια ιατρικών υλικών, δραστηριοποιούμενο κατά τα έτη 2008-2009.


Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 1 εκατ. ευρώ. Στην καταγγελία στον Οικονομικό Εισαγγελέα ο γιατρός αναφέρει ότι
διοικητικοί υπάλληλοι αγνοώντας ιατρικές βεβαιώσεις που λάμβαναν από τους γιατρούς για χρησιμοποιηθέντα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί σε επεμβάσεις και έχριζαν αντικατάστασης, προχωρούσαν σε παραγγελίες νέων.

Οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τον καταγγέλοντα, άλλαζαν τους κωδικούς και προχωρούσαν σε παραγγελίες τέτοιων που δεν προβλέπονταν από τις συμβάσεις, ήταν μάλιστα και πολύ ακριβότερα. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, όσο ακριβότερο ήταν το υλικό που κατάφερναν να παραγγείλουν, τόσο μεγαλύτερο ήταν το ποσό που κέρδιζαν από τις εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου έχει ήδη ενημερώσει τον Εισαγγελέα και έχει ήδη ζητήσει να ανοίξουν και επιπλέον φάκελοι από το παρελθόν στους οποίους έχουν παρατηρηθεί υπερβάσεις δαπανών και αυτό αφορά και άλλες κλινικές. Οι έρευνες ζητήθηκε να γίνουν σε βάθος χρόνου, ήτοι από το 2004 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...