Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Υποσχέσεις για ιδιωτικό ιατρείο στους διευθυντές του ΕΣΥ

Αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις με περιορισμένο ιδιωτικό έργο και εκτός Συστήματος Υγείας


Αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις των διευθυντών του ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους διευθυντές και συντονιστές διευθυντές των δημοσίων νοσοκομείων προκειμένου να μπορούν να ασκούν περιορισμένο ιδιωτικό έργο και εκτός ΕΣΥ.


Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ συναντήθηκαν με τον κ. Γεωργιάδη και συζήτησαν τα εξής δύο θέματα:


-      να αυξηθεί κατά δύο χρόνια ο χρόνος παραμονής των γιατρών στο ΕΣΥ (να συνταξιοδοτούνται στα 67 έτη και όχι στα 65 έτη), και
-      να δοθεί στους διευθυντές και τους συντονιστές διευθυντές το δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό έργο, σαν τους πανεπιστημιακούς, τους πρώην γιατρούς του ΙΚΑ και τους στρατιωτικούς γιατρούς.

Το πρώτο θέμα, που αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης, αναμένεται να ενσωματωθεί στην τροπολογία που καταθέτει ο υπουργός Υγείας την Τετάρτη.

Το δεύτερο θέμα αναμένεται να έχει δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός δέχθηκε να δώσει μόνο στους διευθυντές και συντονιστές διευθυντές το δικαίωμα να κάνουν ιατρείο εκτός νοσοκομείου μία φορά την εβδομάδα, και άλλη μία χειρουργείο ή άλλες παρεμβατικές πράξεις (στεφανιογραφίες κτλ). Ιδιωτικό χειρουργείο θα μπορούν να κάνουν μόνο μετά τις 3 το μεσημέρι. Οι υπόλοιπες ιατρικές βαθμίδες (επιμελητές) θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο ιδιωτικό απογευματινό ιατρείο και χειρουργείο εντός του νοσοκομείου.

Επίσης, τον δρόμο τους φαίνεται ότι έχουν πάρει τα απογευματινά χειρουργεία εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Η νοσηλεία του ασθενούς θα καλύπτεται από τον ίδιο, το Ταμείο του ή την ασφαλιστική εταιρεία, ενώ η αμοιβή του προσωπικού (χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές) μπορεί να καλύπτεται από την εταιρεία στην οποία έχει ασφαλιστεί ο πάσχων.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...