Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τρίπολη: Μεγάλες ελλείψεις στη μονάδα νεφρού

Παρά το γεγονός ότι προστέθηκε μια επιπλέον βάρδια για αιμοκάθαρση στη μονάδα νεφρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (δηλαδή πλέον έγιναν τρεις οι βάρδιες, εξέλιξη σημαντική που οφείλεται στη διοίκηση του Νοσοκομείου), οι ασθενείς σήμερα διαμαρτυρήθηκαν έντονα, γιατί το προσωπικό που εργάζεται εκεί δεν αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το υπάρχον, με περικοπές αργιών και ημερών ξεκούρασης.

Συγκεκριμένα , η μονάδα νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετούσε μέχρι τώρα 54 άτομα και 5 που κάνουν στο σπίτι τους αιμοκάθαρση. Με την επιπλέον βάρδια θα εξυπηρετεί 60 ασθενείς, δηλαδή θα έρθουν και 6 από τη Μεσσήνη και το Λουτράκι, οι οποίοι έκαναν σε ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρση. Οι εργαζόμενες λοιπόν είναι 13 για 60 ασθενείς!

Ο σύλλογος των Νεφροπαθών κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τις ελλείψεις των υλικών που έχει η μονάδα, που όπως είπαν είναι πολλές, αφού ακόμα και σεντόνια φέρνουν από το σπίτι τους. "10 χρόνια είμαι εδώ και τίποτα δεν έχει αλλάξει", είπε χαρακτηριστικά μέλος του συλλόγου.

Ένα ακόμα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί είναι το γεγονός ότι τα ταξί που τους μεταφέρουν, δεδομένου ότι πολλοί είναι και από άλλες περιοχές εκτός Τρίπολης, έχουν μείνει 3-4 μήνες απλήρωτα και αναγκάζονται οι ασθενείς να πληρώνουν οι ίδιοι τα οδοιπορικά τους, από το κουτσουρεμένο επίδομα που παίρνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...