Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τα διαγνωστικά κέντρα κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Μάλιστα θα προχωρούν σε εβδομαδιαίες επισχέσεις παροχής υπηρεσιών για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι από τον Οργανισμό

Nέος γύρος επισχέσεων παροχής υπηρεσιών αρχίζει στον χώρο της υγείας. Πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων –και την αποπληρωμή κάποιων εκ των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ- από τις ιδιωτικές κλινικές, τη σκυτάλη πήραν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Όπως ανακοίνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦΠΦΥ), από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου δεν θα καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι τα μέλη τους –περίπου 250 διαγνωστικά κέντρα σ εόλη την Ελλάδα-  θα προχωρούν σε εβδομαδιαίες επισχέσεις παροχής υπηρεσιών για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ.

«Σήμερα, ήδη στον 11ο μήνα του έτους , τα Διαγνωστικά Κέντρα έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή του τρίτου μήνα. Ταυτόχρονα δε εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (2007-2011)  που είναι πλέον του 80%,  και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκατ.» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΙΔΙΚ και της ΠΕΙΦΠΦΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...