Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σε 4 λεπτά ανταποκρίθηκε το ΕΚΑΒ στο περιστατικό των Δικαστηρίων της Ευελπίδων

Κατόπιν κάποιων δημοσιεύσεων σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι στην γραμματέα της 28ης ανακρίτριας στο κτίριο 10 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, και την αναφορά πως το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. χρειάστηκε τουλάχιστον 20 λεπτά για να φθάσει στο σημείο, από το ΕΚΑΒ διευκρινίζονται τα εξής:

Το Ε.Κ.Α.Β. δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 10:50 όπου και άμεσα διαβίβασε την κλήση σε όχημα μικρού όγκου που διαθέτει, με επιβαίνοντα γιατρό (τα οχήματα μικρού όγκου κινούνται στο κέντρο της Αθήνας πάντα με επιβαίνοντα γιατρό και με σκοπό την άμεση επέμβαση σε επείγοντα περιστατικά).


Το όχημα μικρού όγκου του Ε.Κ.Α.Β. με τον γιατρό, έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 10:54 (4 λεπτά). Αφού πραγματοποιήθηκαν όλες οι επιβαλλόμενες διασωστικές ενέργειες και εκτιμήθηκε η κατάσταση της τραυματισμένης, στις 11:11 εκλήθη κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. για να την παραλάβει. Η κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. με τη συνοδεία γιατρού, έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 11:19 (8 λεπτά) όπου αφού παρέλαβε την τραυματισμένη γραμματέα, την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 Είναι προφανές, κατόπιν της περιγραφής των πραγματικών δεδομένων των περιστατικών, πως το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας, με τους διασώστες του να είναι πάντα σε επαγρύπνηση προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (άμεσων και μη), κάνοντας ότι είναι εφικτό για να φτάσουν με τα ασθενοφόρα στα διάφορα συμβάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...