Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στους δρόμους γιατροί, νοσηλευτές, οδοντίατροι

Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Ετσι, την Τετάρτη στα Νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

«Απαιτούμε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και των 25 ευρώ για εισαγωγή στα Νοσοκομεία. Καλούμε την ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας και να θέσει φραγμό στους στόχους της κυβέρνησης και της τρόικας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ).

Την απεργία της ΑΔΕΔΥ στηρίζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι εκπρόσωποι του οποίου καλούν τους  γιατρούς της χώρας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Επίσης, στηρίζει και την απεργία που προκήρυξε για τις 6 και 7 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων.

«Είναι ανάγκη και πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία, ότι μόνο με συνεργασία και συνεννόηση οφείλουμε να εργαστούμε όλοι για ένα Σύστημα Υγείας που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και είναι σε οριακή κατάσταση κατάρρευσης. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την προσβασιμότητα όλων των πολιτών σε αυτό, αλλά και την ασφαλή περίθαλψη και αξιοπρέπεια του κάθε ασφαλισμένου, αλλά και του λειτουργού της υγείας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι οδοντίατροι. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας καλούν τους οδοντίατρους να συμμετάσχουν στην απεργία, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 3/11/2013 της προσφυγής τους προκειμένου να εξαιρεθεί ο κλάδος των οδοντιάτρων από την εφαρμογή του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων (3919/2011).

Οι οδοντίατροι εκφράζουν την αγανάκτησή τους «… για την επιδείνωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος με τις καινούργιες περικοπές στις δαπάνες υγείας οι οποίες απαξιώνουν την οδοντιατρική περίθαλψη και αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές».

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...