Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κόβουν από Πέμπτη την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ: Από την τσέπη των ασφαλισμένων οι εξετάσεις

Σε επίσχεση παροχής των υπηρεσιών τους, αναστέλλοντας την, προχωρούν τα διαγνωστικά κέντρα από την Πέμπτη μη αποδεχόμενοι παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. 

"Όπως πολύ καλά γνωρίζεται, ο Οργανισμός σας αρνείται να εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τα μέλη μας, διαγνωστικά εργαστήρια, από παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους σας, έχοντας καταστεί υπερήμερος", τονίζεται στο εξώδικο.

Γίνεται ακόμα λόγος για επιλεκτικές καταβολές παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για ίση μεταχείριση όλων των παρόχων υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που απευθύνονται στις κλινικές καλούνται να πληρώσουν το κόστος των υπηρεσιών που τους παρέχονται και εν συνεχεία να διεκδικήσουν από τον Οργανισμό τα χρήματα.

Το εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ

Στις 1 Νοεμβρίου 2013 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων – ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΑΦΟΥ) κοινοποιήσαν στον ΕΟΠΥΥ και στον υπουργό Υγείας το ακόλουθο εξώδικο αναφορικά με την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους λόγω υπερημερίας των οφειλών και της παραβίασης συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...