Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

ΙΣΑ για ΕΟΠΥΥ: Σχέδια απόλυσης επιπλέον 1.200 γιατρών

Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) η τήρηση του λόγου του Υπουργού Υγείας πως δεν θα απολυθούν γιατροί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Η αντίδραση του Ιατρικού Σώματος σε ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί σχεδίου απομάκρυνσης ακόμη 1.200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, είναι σφοδρή και αναμένεται να εξελιχθεί σφοδρότερη και να φτάσει στα όρια της εξέγερσης.


Αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση:
Μετά την επαγγελματική ομηρία απλήρωτων γιατρών 3 χρόνων και την ιατρική ανεργία που έχει κάνει 7000 γιατρούς της Αθήνας μετανάστες, τώρα εξαγγέλλονται κι άλλες απολύσεις. Είναι ντροπή και όνειδος.

Ο χάρτης της υποστελέχωσης καλύπτει όλη την επικράτεια. Στα νοσοκομεία περιμένουν ώρες οι ασθενείς

Και δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την καθολική επαγγελματική απαξίωση, ούτε και την κοροϊδία αλληλοαναιρούμενων εξαγγελιών που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις λογιστικές επιθυμίες της Τρόικας, ποδοπατώντας το ιατρικό σώμα και αφανίζοντας τους λειτουργούς Υγείας. Προειδοποιούμε ότι τα όρια της αντοχής μας και τη ανοχής μας έφτασαν στο τέλος.

Σε μια χώρα, με τόσες ελλείψεις στην Περίθαλψη, με αρρώστους που πεθαίνουν στις εφημερίες, επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό και είναι χαλασμένοι οι τομογράφοι, σε μια χώρα που διασωληνωμένοι άρρωστοι στα ράντζα καταλήγουν χωρίς υποστήριξη Μονάδας, σε μια χώρα που χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου μεγαλώνουν χωρίς γιατρό και φάρμακα, είναι αδιανόητο να πετιούνται οι γιατροί στο δρόμο!!!

Περιμένουμε, ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, να κάνει πράξει αυτά που εξήγγειλε, περί μετακινήσεων και όχι απολύσεων, του ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγειας θα μας βρει αντίθετους: το ΙΑΤΡΙΚΟ σώμα θα συσπειρωθεί και πάλι σε ένα Πανυγειονομικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τα δίκαια δικαιώματα γιατρών και ασθενών, με στόχο τη διασφάλιση μιας ισότιμης περίθαλψης και τη διατήρηση της εργασίας όλων των λειτουργών υγείας.

Ελπίζουμε, οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα να πετύχουν το αυτονόητο και η οικονομική κρίση να μην οδηγήσει στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ χιλιάδων αρρώστων και γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...