Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Να αγωνιστούν οι γιατροί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Τα μεγάλα προβλήματα της υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος δήλωσε πως «ο λαός δεν αντέχει άλλο να βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη, να πληρώνει παροχές υγείας».


«Θα πρέπει σ’ αυτή την κατεύθυνση και το κίνημα των υγειονομικών, και γενικότερα γιατροί και νοσηλευτές, να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, την εργατική τάξη, τους επαγγελματίες που δεν έχουν να πληρώνουν για το μαγαζί τους, την ασφάλισή τους, τους φτωχούς αγρότες, σε μια Λαϊκή Συμμαχία. Να παλέψουν όλοι μαζί, να μπορέσει επιτέλους να ανοίξει αυτός ο δρόμος για ένα ενιαίο σύστημα υγείας, δωρεάν, κρατικό», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ειδικά σήμερα, με αυτά τα σχέδια που εξυφαίνονται από την κυβέρνηση, χρειάζεται να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να μην κλείσει κανένα κέντρο υγείας, αντίθετα να δημιουργηθούν κι άλλα σε κάθε δήμο, περιφερειακά ιατρεία κοντά στους τόπους δουλειάς, εκεί όπου ζει, όπου μορφώνεται, όπου εργάζεται ο λαός μας και βεβαίως με προσωπικό, υποδομές –να στελεχωθούν με γιατρούς και με υγειονομικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε 24ωρη βάση, να λύνουν προβλήματα πρόληψης», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτοντας: «Και όλα αυτά να συνδέονται σε ένα ενιαίο σύστημα υγείας με τα γενικά νοσοκομεία, με τα ειδικά δημόσια νοσοκομεία και με το ΕΚΑΒ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, είπε ότι στη συζήτηση με τον κ. Κουτσούμπα, «αποτυπώσαμε τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από μια βίαιη χρονικά διαδικασία για τη μετακίνηση γιατρών από τα κέντρα του ΕΟΠΥΥ, διατυπώσαμε την αντίθεσή μας με τον τρόπο που γίνεται και την επικινδυνότητα που έχει για το ζήτημα της δημόσιας υγείας».

«Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα και από αυτή την ενημέρωση, ως ιατρικό σώμα, δίνουμε την καλύτερη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα υγειονομικό σύστημα ισότιμο για όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της χώρας και βέβαια ελεύθερο, μέσα από μια διαδικασία δυνατότητας, ανεξάρτητα της οικονομικής κατάστασης, να έχουν όλοι την ισοτιμία σε αυτό», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...