Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Έντονη αντίδραση ΙΣΑ για το «χαράτσι» των πέντε ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι όλοι όσοι προσέρχονται στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ θα καταβάλλουν εισιτήριο πέντε ευρώ

«Ανθρωποκτόνες, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας, οι οποίες, ασκούμενες μέσα από έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, έχουν οδηγήσει την υγεία του λαού μας σε αδιέξοδο» σχολιάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας για το νέο χαράτσι των πέντε ευρώ, που θα επιβάλλεται στους ασφαλισμένους κατά την επίσκεψή τους στα υπό δημιουργία πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Σχολιάζοντας το σύνολο των πολιτικών ο ΙΣΑ αναφέρει ότι «οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους χιλιάδες καθοριστικές διαγνωστικές εξετάσεις της καθημερινής ιατρικής πράξης που δεν αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ. Μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, χρόνιοι άρρωστοι, ασθενείς με σπάνια νοσήματα, ΑμεΑ γυρίζουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του βρετανικού μοντέλου του ‘60 με το gate keeping με τα φθηνότερα γενόσημα χωρίς τη δυνατότητα εξειδικευμένης παρακολούθησης κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Όπως επισημαίνει συνέπεια από τις «εκατοντάδες περικοπές που μετακύλησαν ένα μέρος της υγειονομικής δαπάνης στις τσέπες των ασφαλισμένων και ένα άλλο μέρος στις τσέπες των γιατρών τους, υποδηλώνουν μία πολιτική διάλυσης του συστήματος υγείας, τελευταία απόδειξη της οποίας ήταν οι θάνατοι των ανθρώπων υψηλού κινδύνου από την εποχιακή γρίπη, επειδή δεν εμβολιαστήκαν».

Σχετικά με το νέο χαράτσι των πέντε ευρώ που θα υποχρεώνονται να πληρώνουν στα μελλοντικά πολυιατρεία του ΠΕΔΥ οι ασφαλισμένοι για να εξεταστούν, καταδικάζουν «κάθε παρόμοια ενέργεια και στο παρελθόν και επανειλημμένα ζητήσαμε την κατάργηση του 5ευρου στο Νοσοκομείο, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους».

«Πιστεύουμε στον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, αλλά μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του ασφαλισμένου», επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...