Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Αιφνιδιαστική η απόφαση για το 5 ευρώ

Αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ την εξαγγελία του υπουργού Υγείας για την επιβολή 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και προαναγγέλλει συνάντηση με τον υπουργό «προκειμένου να επανεξεταστεί».

Όπως υποστηρίζει, η ανακοίνωση αυτή του υπουργού Υγείας «δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες». Μάλιστα, εκφράζοντας την αντίθεσή του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι».


Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, «τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ αναγγέλλει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, «προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...