Το φρούτο που κατανάλωσαν οι εθελοντές ήταν η πεντανόστιμη φράουλα! Οι οδηγίες των ερευνητών ήταν να καταναλώνουν 500 γραμμάρια φράουλες κάθε μέρα για ένα μήνα ώστε να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξουν μεταβολές στη σύσταση του αίματος.
Μετά τον ένα μήνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) και τα τριγλυκερίδια παρουσίασαν σημαντική μείωση.
Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει ότι οι φράουλες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όμως τώρα οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο UNIVPM της Ιταλίας και τα Πανεπιστήμια της Σαλαμάνκα, της Γρανάδας και της Σεβίλλης στην Ισπανία απέδειξαν ότι η φράουλα βοηθά και στη μείωση της χοληστερόλης.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Journal of Nutritional Biochemistry.
onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου