Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Γιατροί του του ΓΝ Πατρών: Δεν θα αρνηθούμε υπηρεσίες – Δεν θα μετατραπούμε σε λογιστέ

"Μετά την γνωστοποίηση από την Διοίκηση, στους Διευθυντές και τις Προϊστάμενες των κλινικών και εργαστηριακών Τμημάτων ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου το 2014 θα είναι πάλι ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ κατά 25%", η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών δηλώνει τα ακόλουθα:

"Η ζήτηση υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας από τους πολίτες, είναι αυξημένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και αυτό μας υποχρεώνει να αξιώνουμε από το κράτος την επαρκή επιχορήγηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Αυτό είναι το κριτήριο που θα καθορίζει και τις αναγκαίες πιστώσεις για την ασφαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (πρώην ‘'Άγιος Ανδρέας'') που η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει.

Οι γιατροί, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα αρνηθούμε τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες σε όποιον μας τις ζητήσει. Δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι η παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών και σε καμμία περίπτωση δεν θα μετατραπούμε σε λογιστές - διαχειριστές. Αυτή είναι δουλειά άλλων και όχι των γιατρών!

Οι ελλείψεις που ενδεχομένως παρουσιαστούν, σε φάρμακα ή υγειονομικό υλικό, δεν (θα) οφείλονται στους γιατρούς αλλά στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει η κοινωνία της Πάτρας και της Αχαϊας.

Εμείς ως γιατροί, έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να γνωστοποιούμε κάθε στιγμή και στις διοικητικές αρχές αλλά και στις δικαστικές αρχές καθώς και στα συνδικαλιστικά μας όργανα (Τριμελής Επιτροπή και ΕΙΝΑ) κάθε έλλειψη φαρμάκου ή υγειονομικού υλικού που ενδεχομένως παρουσιαστεί και, είτε θα δυσκολέψει την δουλειά μας, είτε θα θέσει και σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, ειδικευμένους και ειδικευόμενους, όπως ενημερώνουν έγκαιρα και γραπτά, την Τριμελή Επιτροπή Ιατρών για κάθε πρόβλημα που θα παρουσιάζεται στο Νοσοκομείο μας, κατά την άσκηση της ιατρικής από αυτούς".

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...